فروش آنلاین قهوه اصل

۰۹۹۶۴۱۷۳۵۷۵

پشتـــــــــــیبانی سریــــــــــــع

فهرست مطالب

فواید و خواص قهوه

خواص و فواید قهوه

دسته بندی:

تاریخ انتشار: ۲۹ فروردین ۱۴۰۳

با نوشیدن درست و به‌ اندازه قهوه می‌ توانیم تا حد زیادی به سلامتی جسم و روان خود کمک کنیم. بگذارید به گوشه‌ای از خواص قهوه نگاهی بیندازیم.

شاید خوردن قهوه و چای برای بیشتر ما صرفا یک عادت دلپذیر باشد، ولی این نوشیدنی‌ های گوارا خواص مفیدی هم دارند که می‌ توانند کیفیت زندگی ما را بهتر کنند. در اینجا از قهوه و فواید آن می‌ گوییم؛ پس همراهمان باشید.

هشدار: اگر بیماری یا ناراحتی جسمی-روحی خاصی دارید، ابتدا با پزشک مشورت کنید و بعد به سراغ مصرف قهوه بروید؛ به‌ ویژه در مورد مشکلاتی مانند: فشار خون بالا، بیماری‌ های قلبی ولو خفیف، ریفلاکس معده (ترش کردن)، سابقه اضطراب زیاد، سندروم روده تحریک پذیر و سندروم پلی کیستیک (PCO) بیشتر احتیاط کنید.

یادتان باشد که وضعیت روحی و جسمی هر کسی با دیگری فرق می‌ کند و چیزهایی مثل سن‌ و سال و جنسیت هم روی فواید و عوارض قهوه اثر می‌ گذارند. پس در این‌ مورد به مقایسه خودتان با دیگران اکتفا نکنید و اگر بعد از نوشیدن قهوه احساس ناراحتی کردید، آن را کنار بگذارید و مصرف این نوشیدنی را به بعد از مراجعه به پزشک موکول کنید.

یک نکته دیگر: بیشتر یا تقریبا تمامی خواصی که برای قهوه مطرح می‌شوند، برای قهوه سیاه هستند؛ یعنی قهوه بدون شکر، شیر و سایر افزودنی‌ها. البته که استفاده درست و به‌ جا از افزودنی‌ ها مشکلی ندارد، ولی افراط در این کار می‌ تواند خواص قهوه را کمرنگ کند و حتی ضررهای جدی به‌ همراه داشته باشد. در مصرف قهوه‌ های فوری هم به این مسئله توجه داشته باشید.

فواید قهوه برای طول عمر

بنا به مطالعات علمی اخیر، کسانی که به‌ طور منظم و البته متعادل قهوه می‌ خورند، جدای از بالا رفتن کیفیت زندگی، احتمالا بیشتر هم عمر می‌ کنند. دلیل آن، تاثیرات مثبت قهوه روی سلامتی است.

قهوه‌ خورها به‌ طور کلی کمتر در معرض بیماری‌ های خطرناکی مثل: سکته مغزی، دیابت و ناراحتی‌ های کلیوی قرار می‌ گیرند. آن‌ طور که از پژوهش‌ ها بر می‌ آید، نوشیدن دو تا چهار فنجان قهوه در روز، بدون در نظر گرفتن عواملی مثل سن و وزن، متوسط طول‌ عمر را به میزان قابل توجهی بیشتر می‌ کند.

فواید قهوه برای طول عمر

فواید قهوه برای کبد

تا جایی که می‌ دانیم، هر دو نوع قهوه معمولی و قهوه دیکف (بدون کافئین) اثر محافظتی روی کبد دارند و به سلامت آن کمک می‌ کنند. پژوهش‌ های زیادی روی این مسئله صحه می‌ گذارند.

دانشمندان می‌ گویند کسانی که به‌ طور مرتب قهوه می‌ خورند، نسبت به دیگران احتمال بیشتری دارد که سطح آنزیم کبدی‌ شان در بازه مناسب قرار داشته باشد. همچنین گفته می‌ شود که افراد مبتلا به ناراحتی‌ های کبدی با نوشیدن بیشتر از دو فنجان قهوه در روز می‌ توانند احتمال بروز سیروز کبدی و سرطان کبد را پایین بیاورند. در جایی دیگر، مقدار توصیه‌ شده بین یک تا سه فنجان در روز است.

به‌ نظر می‌ رسد به‌ طور کلی هرچه قهوه بیشتری بخوریم، صد البته در حد تعادل، احتمال مرگ ناشی از بیماری‌ های مزمن کبدی کمتر می‌ شود؛ به‌ طوری‌ که براساس یکی از پژوهش‌ ها، این خطر با یک فنجان در روز به اندازه ۱۵ درصد و با چهار فنجان در روز به میزان ۷۱ درصد پایین‌ تر می‌ آید.

کبد چرب هم یکی از مشکلات شایعی است که نوشیدن قهوه احتمالا برای رفع آن مفید باشد. البته برای مقابله با این مشکل نباید تنها به قهوه اتکا کرد. مشورت با پزشک هم فراموش نشود.

قهوه و جلوگیری از افسردگی

بعضی مطالعات حاکی از آن هستند که نوشیدن قهوه احتمال افسردگی را کم می‌ کند. بنا بر یکی از آن‌ ها، مصرف هر فنجان قهوه در روز، خطر دچار شدن به افسردگی را حدود هشت درصد پایین می‌ آورد. البته توجه دارید که این نسبت را نمی‌ شود خیلی تعمیم داد؛ پس قرار نیست با مصرف زیاد قهوه، به‌ طور قطعی از افسردگی پیشگیری کنیم یا آنکه مثلا بخواهیم با روزی ۱۰ فنجان قهوه، با هشتاد درصد موفقیت به جنگ افسردگی برویم! هرچه نباشد این نتایج نسبی و تجربی هستند و هم آنکه مصرف زیاد قهوه مشکلاتی را به‌ همراه خواهد داشت که شاید افسردگی جلوی آن‌ها در حد شوخی باشد!

در تحقیق دیگری، دانشمندان به این نتیجه رسیده‌ اند که نوشیدن چهار فنجان قهوه در روز، در مقایسه‌ با روزی یک فنجان، می‌ تواند احتمال افسردگی را به میزان قابل‌ توجهی کم کند.

هشدار: شاید قهوه در جلوگیری از افسردگی مفید باشد یا بتواند افسردگی‌ های خفیف را از بین ببرد، ولی اصولا درمان این بیماری کار متخصص است. پس اگر با چنین مشکلی دست‌ و پنجه نرم می‌ کنید، حتما به روانشناس، روانپزشک یا در صورت‌ نیاز هر دو ی آن‌ ها مراجعه کنید. همچنین در صورتی‌ که از داروی ضد افسردگی، ضد اضطراب یا… استفاده می‌ کنید، مطمئن شوید که قهوه با آن‌ ها تداخلی نداشته باشد.

خواص ضد سرطان قهوه

یکی از مسائلی که زمینه‌ ساز شکل‌ گیری سرطان می‌ شود، آسیب‌ دیدگی مولکول‌ های DNA است. البته این فرآیند به‌ طور طبیعی رخ می‌ دهد و معمولا بدن به‌ طور خودکار، خودش مولکول‌ های آسیب‌ دیده را ترمیم یا حذف می‌کند. با این‌ حال گاهی این وضعیت از کنترل خارج می‌ شود و ممکن است ایجاد تومور یا مبتلا شدن به سرطان را به دنبال داشته باشد.

اینجا است که قهوه وارد عمل می‌شود. قهوه سرشار از آنتی‌ اکسیدان است که می‌تواند آسیب‌ دیدگی رشته‌ های دی‌ان‌ای را کاهش بدهد و به این شکل از سرطانی شدن سلول‌ ها پیشگیری کند. گفته می‌شود که خاصیت ضد سرطانی قهوه حتی با مصرف روزانه یک فنجان هم محسوس است. البته بعضی کارشناسان می‌گویند که این اثر بیشتر در قهوه‌های دارک رُست(DARK ROAST) دیده می‌شود.

یکی از سرطان‌های شایعی که در کشور ما هم شیوع زیادی دارد، سرطان روده بزرگ (سرطان کولون) است. خبر خوب اینکه محققان می‌گویند قهوه‌ خورها حدودا ۲۶ درصد کمتر از دیگران به سرطان روده بزرگ دچار می‌شوند. ویژگی ضد سرطان قهوه هم در قهوه معمولی و هم در نوع دیکف آن دیده شده است.

فواید قهوه برای لاغری

احتمالا شنیده‌ اید که می‌ گویندا قهوه خاصیت چربی‌ سوزی دارد، اما متاسفانه شواهد کافی برای باور کردن این مسئله نداریم؛ حتی با آنکه بعضی تحقیقات از آثار مثبت آن روی کاهش ذخیره چربی در زنان و مردان حکایت دارند. با این‌ حال قهوه قادر است به سلامت هرچه بیشتر روده کمک کند و به این شکل، به ما در کاهش وزن و حفظ وزن‌ مان در محدوده ایده‌ آل آن یاری برساند. پس در لاغری بی‌اثر هم نیست؛ البته به‌ شرطی‌ که در نوشیدن آن از شکر زیاد و شیر پرچرب پرهیز کنیم.


بهتر است مقاله : میزان کالری قهوه بخوانید


خواص قهوه برای قلب

خیلی از محققین می‌گویند که با خوردن روزانه یک یا دو فنجان قهوه می‌توانیم احتمال بروز نارسایی قلبی را پایین بیاوریم. منظور از این نوع نارسایی، ناتوانی قلب در رساندن خون کافی به بخش‌های مختلف بدن است. دراین‌بین بررسی‌ها نشان می‌دهند که نوشیدن سه تا پنج فنجان قهوه در روز ممکن است خطر بروز بیماری قلبی را تا ۱۵ درصد کم کند.

توجه: خوردن قهوه، به‌ ویژه انواع غلیظ آن یا محصولاتی مانند کاپوچینو، حتی با میزان مصرف کم هم در بعضی افراد باعث آریتمی، تپش قلب یا بالا رفتن آزاردهنده آن می‌شود. درصورتی‌که چنین مسئله‌ای برایتان پیش آمد، نوشیدن قهوه را قطع کنید و پیش از مصرف دوباره حتما با پزشک متخصص مشورت داشته باشید. ازطرفی کافئین می‌تواند فشار خون را بالا ببرد. بنابراین اگر فشار خون بالا دارید، مصرف کافئین را با توصیه دکتر محدود یا قطع کنید.

فواید و خواص قهوه برای قلب

خواص ضد آلزایمر قهوه

شاید یکی از بزرگ‌ترین نگرانی‌های سالمندان و متاسفانه خیلی از عزیزان میانسال و حتی جوانان در این روزگار‌، دچار شدن به آلزایمر باشد. این بیماری فعلا درمان‌ناپذیر هنوز آن‌قدرها شناخته‌شده نیست که بدانیم دقیقا چطور باید از آن جلوگیری کنیم، ولی به نظر می‌رسد که ترکیبی از ژنتیک، محیط و سبک زندگی روی بروز آن اثر داشته باشد. دراین‌بین، گفته می‌شود که با داشتن تغذیه سالم و مصرف مواد غذایی ضد آلزایمر می‌توانیم تا حد زیادی از این بیماری وحشتناک دور بمانیم. یکی از این مواد غذایی، قهوه است.

دانشمندان می‌گویند که کافئین موجود در قهوه قادر است تا میزان قابل‌توجهی در برابر ابتلا به آلزایمر از ما محافظت کند. براساس تحقیقات آن‌ها، سالمندانی که روزانه دو یا سه فنجان قهوه می‌خورند، کمتر در معرض گرفتار شدن در چنگال این بیماری قرار دارند.

فواید قهوه برای بیماری پارکینسون

در کنار آلزایمر، یک بیماری بدون درمان دیگر هم هست که آن‌هم سالمندان را بیشتر درگیر می‌کند. منظورمان بیماری پارکینسون است که لرزش دست و پا جزو شایع‌ترین نشانه‌های آن محسوب می‌شوند. خوشبختانه کافئین قهوه علاوه‌بر پیشگیری از آلزایمر، می‌تواند احتمال ابتلا به بیماری پارکینسون را هم پایین بیاورد. به‌طورکلی قهوه مزایای زیادی برای مغز دارد که در مورد بعدی به یکی دیگر از آن‌ها اشاره می‌کنیم.

قهوه برای جلوگیری از سکته مغزی

دانشمندان می‌ گویند که نوشیدن روزانه حداقل یک فنجان قهوه، می‌تواند احتمال سکته مغزی را در خانم‌ها کاهش بدهد. سکته مغزی یکی از علت‌های اصلی مرگ زنان در کشورهای مختلف دنیا است.

بررسی نتایج چند مطالعه دیگر حاکی از آن است که خوردن روزانه سه یا چهار فنجان قهوه، خطر سکته مغزی را ۲۱ درصد پایین می‌ آورد.

خواص قهوه برای پیشگیری از دیابت

پژوهش‌ های علمی از آن حکایت دارند که کسانی که به‌ طور مرتب و به‌ اندازه قهوه می‌ خورند، کمتر به دیابت نوع ۲ دچار می‌ شوند. البته دقت کنید که منظور، قهوه غیر فوری و بدون افزودنی است. افزودنی‌ هایی مانند شکر، در صورتی‌ که به‌ شکل افراطی مصرف شوند، اتفاقا ممکن است خودشان زمینه‌ساز ابتلا به دیابت باشند.

فواید قهوه برای ورزش و تمرکز

همان‌ طور که می‌ دانیم کافئین محرک سیستم عصبی است و به‌ همین‌ خاطر برای افزایش سطح انرژی، بالا بردن سطح هوشیاری و مقابله با خستگی، کارایی فراوانی دارد. شیوه کار به این شکل است که کافئین مانع اثرگذاری یک انتقال‌ دهنده عصبی به نام آدنوزین روی سلول‌ های مغزی می‌ شود. به‌ عبارتی، گیرنده‌های آدنوزین را مسدود می‌کند. این فرآیند، فضا را برای جولان دادن سایر انتقال‌دهنده‌های عصبی در مغز، ازجمله دوپامین، مساعد می‌کند. مجموع این اتفاقات باعث می‌شود تا در کوتاه‌مدت، احساس خواب‌آلودگی از بین برود. بااین‌حال با ادامه این وضعیت برای مدت طولانی، فرد به این شرایط عادت می‌کند و تاثیر کافئین کمرنگ می‌شود.

به‌لطف این ویژگی، می‌توانیم بعد از مصرف قهوه کافئین‌دار، عملکرد بهتری در کارهای فکری و جسمی داشته باشیم. به‌عبارتی خوردن قهوه قبل از ورزش، درس خواندن و کار کردن، در حکم نوعی دوپینگ طبیعی است!

فواید قهوه برای ورزش و تمرکز

منبع:

https://www.hopkinsmedicine.org/health/wellness-and-prevention/9-reasons-why-the-right-amount-of-coffee-is-good-for-you

https://www.healthline.com/nutrition/top-evidence-based-health-benefits-of-coffee

پادکست‌ها

مقالات مشابه

قهوه و سلامتی
قهوه و سلامتی
قهوه و سلامتی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *