با شروع فصل سرد ویروس نامرد سرماخوردگی تقریباَ سراغ همه ما می آید. وقتی برای درمان سرماخوردگی یا آنفولانزا پیش دکتر می رویم، یک جمله ثابت را از زبان تمام پزشکان خواهیم شنید. استراحت و نوشیدن مایعات.
در این مقاله می خواهیم بررسی کنیم آیا قهوه را می توانیم جزو نوشیدنی های درمانگر سرماخوردگی بدانیم؟ قهوه تلخ یا اسپرسو برای سرماخوردگی خوب است یا بد؟ سرفه های ناشی از سرماخوردگی را بهبود می دهد یا بدتر می کند؟ و اینکه اگر شیر به قهوه اضافه کنیم چه تاثیری بر عوارض سرماخوردگی می گذارد؟. خواندن این مطلب را در کافی ونتو دست ندهید.
قهوه برای سرماخوردگی خوب است یا بد؟
کاهش توان حرکتی یا به اصطلاح بی حالی همراه همیشگی سرماخوردگی است. بر اساس برخی مطالعات، اثرات سرماخوردگی به ویژه بی حالی به میزان قابل توجهی با خوردن قهوه کاهش می یابد.
تحقیقات نشان داده است که هم قهوه کافئین دار و هم بدون کافئین هوشیاری و توان حرکتی را در افراد مبتلا به سرماخوردگی افزایش می دهد و همچنین قهوه داغ به دلیل افزایش تحریک اعصاب حسی، تسکین موضعی در سرما خوردگی ایجاد می کند.
بنابراین میتوان گفت یک فنجان قهوه اسپرسو با کافئین میتواند به رهایی از عوارض سرماخوردگی کمک کند.
هنگام سرماخوردگی انجام کارهای کوچک روزانه ممکن است مانند کوهی به نظر برسد که باید از آن بالا رفت. استراحت و خواب مهمترین توصیه پزشکان برای برای کمک به بهبودی سرفه و سرماخوردگی هستند اما از آنجایی که هم قهوه کافئین دار و هم بدون کافئین می تواند هوشیاری را افزایش دهد، شما را از استراحت و خواب کافی باز می دارد.
آیا قهوه برای سرفه ضرر دارد؟
سرفه معمولا در سرماخوردگی و سایر بیماری های تنفسی دیده می شود. سرفه مداوم پس از عفونت (PPC) به سرفه ای گفته می شود که بیش از سه هفته پس از سرماخوردگی معمولی یا سایر عفونت های ویروسی دستگاه تنفسی باقی می ماند.
عسل توسط سازمان بهداشت جهانی (WHO) به عنوان یک درمان احتمالی برای سرفه، علائم سرماخوردگی و عفونت دستگاه تنفسی فوقانی (URTI) توصیه شده است چرا که گلو را تسکین می دهد.
مطالعه ای تأثیر ترکیب عسل-قهوه را در درمان بیماران مبتلا به PPC ارزیابی کرد. این مطالعه نشان داد که ترکیب عسل و قهوه به طور موثر PPC را در مدت زمان کوتاهی درمان می کند. بنابراین، اگر می خواهید هنگام سرفه احساس بهتری داشته باشید، یک قهوه شیرین عسلی می تواند نوشیدنی ایده آل شما باشد اما اگر قهوه به صورت تلخ و به تنهایی استفاده شود ممکن است برای سرفه مضر باشد.
کاکائو، چای، نوشیدنی های کولا و قهوه همگی حاوی کافئین هستند. کافئین دارای اثرات ضد التهابی است و سیستم عصبی مرکزی (CNS) را تحریک می کند. متیل گزانتین ها، که شامل کافئین و تئوفیلین هستند، داروهای گشادکننده برونش هستند که تنفس را بهبود می دهند.
کافئین دارای برخی از نکات مثبت مانند اثرات ضد التهابی است، اما می تواند باعث خشکی گلو شود و باعث سرفه شود. سرفه های طولانی مدت می تواند ناشی از بیماری ریفلاکس معده به مری باشد که باعث نشت و ورود اسید معده به گلو و تحریک آن می شود. محدود کردن نوشیدنی های حاوی کافئین به یک یا دو فنجان در روز ممکن است به رفلاکس کمک کند.
چای، قهوه و نوشابه ها همگی حاوی کافئین هستند. کافئین، بدن را دهیدراته یا کم آب می کند، که برای درمان سرماخوردگی مضر است چون ممکن است مخاط را غلیظ و سرفه را تشدید کند.
و البته یک نکته خیلی مهم. اگر از داروهای خاصی برای درمان سرماخوردگی استفاده میکنید، کافئین ممکن است با آنها تداخل داشته باشد. به طور خاص، کافئین می تواند اثرات داروهای محرک مانند سودوافدرین را افزایش دهدکه معمولا برای کمک به کاهش علائم سرماخوردگی و آنفولانزا استفاده می شود. همچنین میتواند با آنتیبیوتیکهایی که در صورت ابتلا به عفونت باکتریایی از هر نوع دریافت میکنید، تداخل داشته باشد.
آیا شیر قهوه برای سرماخوردگی ضرر دارد؟
سوال خوبی است. بسیاری از افراد در زمان سرماخوردگی به دنبال نوشیدنی هایی هستند که هم انرژیزا باشد و هم کمی تسکیندهنده. شیر قهوه یکی از این گزینهها است. اما آیا واقعا این ترکیب برای سرماخوردگی مفید است؟
کافئین موجود در قهوه میتواند به شما انرژی بدهد و احساس خستگی را کاهش دهد.شیر نیز منبع خوبی از کلسیم و پروتئین است که برای تقویت سیستم ایمنی مهم هستند و شیر گرم هم میتواند به تسکین گلو درد و سرفه کمک کند.
اما از طرف دیگر باید به این نکات هم توجه داشت که مصرف شیر قهوه میتواند تولید اسید معده را افزایش دهد که ممکن است برای افرادی که مشکلات گوارشی دارند، مناسب نباشد علاوه بر همه این موارد، کافئین قهوه میتواند باعث بیخوابی شود، در حالی که در زمان بیماری به استراحت کافی نیاز دارید.
پیشنهاد می شود بخوانید: فواید خوردن قهوه
قهوه هسته خرما برای سرماخوردگی
قهوه هسته خرما در سالهای اخیر به عنوان یک نوشیدنی سالم و طبیعی شناخته شده است. اگرچه مطالعات علمی گستردهای در مورد تأثیر مستقیم قهوه هسته خرما بر سرماخوردگی وجود ندارد، اما با توجه به خواص آنتیاکسیدانی و ضدالتهابی، میتوان انتظار داشت که این نوشیدنی به بهبود علائم سرماخوردگی کمک کند. برخی از فوایدی که ممکن است حین سرماخوردگی بع خوردن قهوه هسته خرما تجربه کنید عبارتند از:
- تقویت سیستم ایمنی: به لطف آنتیاکسیدانهای موجود در آن، قهوه هسته خرما میتواند به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کند و به این ترتیب به شما در مبارزه با ویروس سرماخوردگی کمک کند.
- کاهش التهاب: خواص ضدالتهابی قهوه هسته خرما میتواند به کاهش التهاب در گلو و بینی کمک کند و به این ترتیب به تسکین علائم سرماخوردگی مانند گلودرد و گرفتگی بینی کمک کند.
- افزایش انرژی: اگرچه قهوه هیته خرما کافئین ندارد، اما نوشیدن یک فنجان از این قهوه بصورت گرم میتواند احساس آرامش و انرژی به شما بدهد.
سخن پایانی
بیایید با هم به یک جمع بندی برسیم.
نوشیدن قهوه می تواند با افزایش انرژی، بی حالی و ضعف ناشی از سرماخوردگی را بهبود دهد اما تا جایی که مانع استراحت و خواب کافی نشود. گرمای نوشیدنی قهوه، گلو را تسکین می دهد و خاصیت ضد التهابی آن برونش را باز میکند و تنفس راحت تر می شود اما مهمترین ضرر مصرف قهوه در حین سرماخوردگی و آنفولانزا تاثیر آن بر سرفه است. قهوه تلخ باعث خشکی مخاط وافزایش ریفلاکس معده می گردد که منجر به تشدید سرفه می گردد. برای این موضوع راه حلی هم پیشنهاد می شود مصرف قهوه با عسل که سرفه را بر اساس مطالعات صورت گرفته بهبود می بخشد.
شیر گرم هم می تواند بر اثرگذاری قهوه بر آنفولانزا و سرماخوردگی کمک کند اما باید افراد دارای مشکلات گوارشی در مصرف شیر احتیاط کنند.
در انتها یک نکته ضروری . تمام مواردی که در اینجا برایتان آوردیم تنها یک توصیه و پیشنهاد پزشکی است و نباید جایگزین درمان شود. توصیه پزشک همیشه در اولویت است.
منبع:
https://www.megawecare.com/good-health-by-yourself/cough-and-cold/is-coffee-bad-for-cough-and-cold
https://www.theraflu.com/treating-cold-flu/can-you-drink-coffee-when-sick/