در عربستان، خاورمیانه و شمال آفریقا، قهوه عربی(arabic coffee) تقریباً در هر جنبه ای از فرهنگ منطقه نقش مهمی ایفا کرده است. این نوشیدنی نه تنها برای رفع خستگی و افزایش انرژی، بلکه به عنوان نمادی از مهماننوازی و فرهنگ عربی نیز شناخته میشود. با فروشگاه آنلاین کافی ونتو بنشینید و بخوانید که قهوه عربی چیست؟ چگونه تهیه می شود و سنت نوشیدن و سرو آن در فرهنگ اعراب چگونه است.
قهوه عربی چیست؟
در ابتدایی ترین حالت، قهوه عربی از دانه قهوه عربیکا بصورت سبز یا کمی برشته شده با آسیاب درشت و آب که در قهوه جوش سنتی عربی (دله) دم می شود، تشکیل شده است. انواع مختلفی برای دم کردن قهوه عربی وجود دارد. در برخی از روش ها از قهوه با روست لایت و روشن استفاده می کنند و برخی دیگر از قهوه با روست تیره و دارک. این مایع به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه دم میکشد و قهوهای با طعم متمایز می دهد که همیشه بصورت سیاه سرو میشود.
قهوه از طریق یمن در اوایل قرن پانزدهم میلادی وارد حجاز(عربستان کنونی)،مصر، سوریه و در اواسط قرن شانزدهم میلادی وارد ترکیه شد و بعد از آن کل دنیا را فرا گرفت و محبوب همگان شد. اما چه چیزی این قهوه را به نوشیدنی محبوب بسیاری از کشورهای خاورمیانه و فراتر از آن تبدیل کرده است؟ جواب آن ساده است : طعم خاکی و آجیلی آن.
برخلاف قهوه ترک، تهیه” قهوه عربی ساده ” (قهوه شیرین نشده) به معنی حذف شکر است. این قهوه قوی است و مطمئناً شما را تکان می دهد. علاوه بر این، روی زبان می ماند و نت های تند و تلخ پنهان را آشکار می کند.
همه عاشقان قهوه نمی توانند طعم قهوه روغنی و روبوستا مانند قهوه عربی را تحمل کنند. به همین دلیل، اکثر کشورهای عربی ادویه و مواد معطر را به این قهوه اضافه می کنند. رایج ترین ادویه اضافه شده به آن هل است. زعفران، میخک، دارچین، گلبرگ های گل رز و گلاب نیز از ادویه های محبوب این مناطق هستند که اضافه کردن آن ها به این نوشیدنی طعم منحصر به فردی را ایجاد می کنند.
افزودن ادویه ها به قهوه طعم معطر، گلی و تند به آن می دهد. با این حال، سنت شکنی و افزودن شکر به قهوه عربی نادر است. مانند یک فنجان قهوه معمولی در غرب و سایر نقاط جهان، اضافه کردن شکر به نوشیدنی یک موضوع شخصی است و به ذائقه شما بر می گردد.
قهوه جوش عربی یا دله چیست؟
قهوه عربی با استفاده از یک قهوه جوش عربی که به شکل ساعت شنی است درست می شود. اگرچه منشا و تاریخچه دله نامشخص است، اما حدس تاریخ پژوهان درباره قدمت آن به بیش از ۴۰۰ سال قبل بر می گردد. در تهیه قهوه عربی اصیل، نقش دله آنقدر ضروری است که در آثار هنری، کتاب ها و حتی روی پول برخی کشورهای عربی نقش و اثر این قهوه جوش سنتی را می توانید مشاهده کنید. سکه ۱ درهم امارات متحده عربی در شکل زیر مثال این گفته می باشد.
این قهوه جوش خاص دارای شکل قابل تشخیص عدد ۸ انگلیسی است و برخی آن را به بطری های نوشابه کوکاکولا تشبیه می کنند. تاج آن یک درب منقوش به اشکال هنری ، انتهای آن یک منقار هلالی مانند و دسته ای شبیه به کتری دارد. این ظروف برنجی، مسی یا نقره ای دارای حکاکی های زیبا و حتی سنگ های قیمتی هستند. برای مناسبتهای خاص ممکن است قهوه عربی در یک دله با طلای ۲۴ عیار یا با روکش طلا سرو شود.
انواع قهوه های عربی
انواع قهوه عربی از نظر طرز تهیه
تهیه قهوه عربی از کشوری به کشور دیگر متفاوت است و هر کدام روش مخصوص به خود را برای تهیه آن دارند و ممکن است از اشکال و انواع مختلفی از دانه های قهوه برای تهیه قهوه استفاده کنند:
-
قهوه عربی عربستانی
“قهوه سعودی” که در پادشاهی عربستان سعودی درست می شود. در تهیه این نوع قهوه از ادویه هایی مانند هل، میخک و زعفران استفاده می شود. روش تهیه قهوه سعودی مخلوط کردن قهوه برشته شده با آب سرد و افزودن ادویه است و با دله به همراه خرما سرو می شود.
روست لایت و روشن روش رایج در عربستان سعودی است، به ویژه در مناطق نجد و حجاز که به قهوه رنگ طلایی و بلوند می دهد. ادویه هایی مانند زعفران، هل، میخک و دارچین بسته به سلیقه و ذائقه مصرف کننده به آن اضافه می شود که هل مهم ترین آنهاست.
در شمال عربستان نوعی قهوه عربی معروف قهوه شمالیا (در لغت به معنای قهوه شمالی) دم می شود. رنگ آن تیره تر به نظر می رسد، زیرا دانه های قهوه روست تیره تری دارند و بیشتر حرارت می بینند.
روست تیره تر مربوط به اردن است و قهوه بادیه. کمی شیر غلیظ شده به آن اضافه می کنند تا کمی رنگ آن تغییر کند.
-
قهوه عربی اماراتی
طرز تهیه «قهوه اماراتی» بسیار شبیه قهوه عربستان سعودی است، اما مشخصه آن استفاده از مقدار بیشتری هل در تهیه آن است.
-
قهوه عربی یمن
با قهوه عربستانی و اماراتی تفاوت دارد، در تهیه این نوع قهوه شکر به آن اضافه شده و زنجبیل نیز به عنوان ادویه به آن افزوده می شود.
-
قهوه الان (allan) یمن
در اولین فصل برداشت قهوه تهیه می شود. برای تهیه آن از دانه های قهوه قرمز استفاده می شود ، اغلب به دلیل فوایدی که دارد، قدیمی ها آن را ترجیح می دهند.
-
قهوه قشر یمن
قهوه ای است که برای تهیه آن از قشر قهوه استفاده میشود ، قشر قهوه به معنای پوششی است که دانه های قهوه را احاطه کرده است. فواید زیادی دارد، به ویژه در روستاها مصرف می شود و به ندرت ادویه به آن اضافه می شود.
-
قهوه شیرین حضرمی یمنی
در مراسم عروسی، عزا و بسیاری مراسم سرو می شود. اغلب در زمستان تهیه می شود، یمنی ها این نوع قهوه را به عنوان دارویی برای سرما خوردگی و التهاب لوزه می شناسند و به آن شکر اضافه می کنند.
-
قهوه سفید یمنی
«قهوه بیضا» نام آن از شهر بیضا یمن و همچنین رنگ سفید آن گرفته شده است و ویژگی آن طرز تهیه آن دقیق است که باید رعایت شود.
-
قهوه حلب
برای مردم سوریه و اردن معروف است، شکر به آن اضافه می کنند و با حرارت ملایم دم می کنند.
-
قهوه عربی لبنانی
در لبنان قهوه را در قهوه جوش دسته بلندی به نام “راکوه”( rakwe) تهیه می کنند. سپس قهوه را مستقیماً از «راکوه» در فنجان کوچکی میریزند. فنجان دارای ظرفیت ۶۰ تا ۹۰ میلی لیتر است.
قهوه لبنان به طور سنتی قوی و سیاه و شبیه قهوه سایر کشورهای خاورمیانه است. با این حال روش در انتخاب دانه قهوه کمی تفاوت دارد. دانه های بلوند و تیره را با هم مخلوط کرده و به صورت پودر بسیار ریز در می آورند. اغلب به شوخی می گویند که یک لبنانی که قهوه نمی نوشد در خطر از دست دادن ملیت خود است.
-
قهوه عربی اردنی
قهوه عربی بسیار فراتر از یک نوشیدنی در اردن است . این یک نشانه سنتی احترام و راهی برای گرد هم آوردن مردم است. قهوه سیاه عربی با طعم هل، عنوان قهوه سعده (قهوه خوش آمد) شناخته می شود، که عمیقاً در فرهنگ اردن ریشه دوانده است. تهیه قهوه برای مهمانان بخش بزرگی از مهمان نوازی اردنی هاست.
-
قهوه عربی اهوازی یا خوزستانی
قهوه عربی اهوازی یکی از محبوبترین انواع قهوه در ایران و به ویژه در استان خوزستان است. این قهوه با طعم قوی، عطر دلنشین و روش تهیه سنتی خود، به نمادی از مهماننوازی و فرهنگ مردم اهواز تبدیل شده است. قهوه عربی اهوازی معمولاً طعم بسیار قوی و غلیظی دارد که به دلیل روش دمآوری سنتی و استفاده از دانههای قهوه رست شدهی تیره است. در تهیهی این قهوه از ادویههایی مانند هل، دارچین، زعفران و گاهی زنجبیل استفاده میشود که به آن طعم و عطر بینظیری میبخشند.
قهوه عربی خوزستان معمولاً همراه با خرما، شکلات یا برخی از آجیلها مانند پسته سرو میشود. این همراهی، طعم قهوه را متعادل کرده و لذت نوشیدن آن را دوچندان میکند.این قهوه در فرهنگ خوزستان جایگاه ویژهای دارد. نوشیدن قهوه عربی در مجالس و مهمانیها نشانهی احترام و مهماننوازی است. همچنین، قهوهخانهها در اهواز مکانهایی برای تجمع و گفتگو هستند و نقش مهمی در زندگی اجتماعی مردم ایفا میکنند.
-
قهوه عربی عراق
این قهوه مشابه قهوه اهوازی است اما یک تفاوت با قهوه خوزستانی دارد. ، در برخی مناطق عراق، از کمی زیره سیاه نیز در تهیهی قهوه استفاده میشود که به آن طعم گرم و تندی میبخشد.
-
قهوه عربی شنی
قهوه عربی شنی یکی از روشهای سنتی و اصیل تهیه قهوه عربی است که در آن از شن داغ برای دم کردن قهوه استفاده میشود. این روش به دلیل حفظ حرارت یکنواخت و طولانی مدت، باعث میشود طعم قهوه غلیظتر و عطر آن قویتر شود.
-
قهوه عربی مراکشی
نوشیدنی ملی مراکش چای سبز باروتی است که با نعناع تازه دم کرده و اسپرسو نیز بسیار در این کشور محبوب است. قهوه عربی نیز به طور گسترده مصرف می شود، به ویژه در مناسبت های رسمی ودر عروسی ها
انواع قهوه عربی بر اساس نوع دانه قهوه استفاده شده
-
قهوه هراری(Harari coffee)
قهوه ای است که در هرار اتیوپی کشت می شود. هرار از قرن شانزدهم به خاطر قهوه اش شناخته شد و بعدها به یک مرکز تجاری تبدیل شد. آن شهر برای مسلمانان جایگاه ویژه ای دارد، به همین دلیل در سال ۲۰۰۶ در فهرست میراث جهانی یونسکو قرار گرفت.
مشخصه قهوه هراری قیمت بالای آن است، زیرا قیمت آن دو برابر قهوه لقمتی است.
قهوه هراری سایز بزرگتری نسبت به قهوه لقمتی دارد که در ادامه در مورد آن صحبت خواهیم کرد و معمولاً خالص تر از قهوه لقماتی است و چربی کمتری دارد.
این قهوه مورد علاقه اکثر ساکنان کشورهای عربی خلیج فارس و عربستان است و بعدها به یکی از بهترین انواع قهوه در کل جهان تبدیل شد.
این نوع قهوه طعمی متمایز، قوی و میوه ای دارد.
قهوه هراری سه نوع است
- لونبری: بزرگترین نوع آن است.
- شوربری: کوچکترین نوع آن است.
- موکا: طعم آن شبیه شکلات است.
-
قهوه خولانی ( Khawlani coffee)
قهوه خاولانی دانه های ریز، عطر متمایز و طعم فوق العاده دارد.
در ایالت خاولان یمن کشت می شود و به قبیله بنی خول نیز منسوب است که به کشت قهوه معروف است.
قهوه خاولانی در جزان در جنوب عربستان سعودی نیز کشت می شود و به عنوان قهوه ای لوکس و مجلل در سراسر جهان عرب معروف است.
قهوه خالانی به لایه روغنی که روی سطح قهوه تهیه شده از آن تشکیل می شود، معروف است و عطر آن کاملاً شناخته شده و متمایز است.
انواع قهوه خولانی
- سوکیا
- ماتریا
- قهوه لقمتی (Laqmati Coffee)
در آفریقای مرکزی کشت میشود و با طعم تند، عطر قوی و طعمی که میلیونها نفر در سراسر جهان دوست دارند، متمایز است.
دانه های قهوه لقمتی بزرگتر از دانه های قهوه خاولانی است.
-
رسم قهوه عربی
قهوه عربی(Qahwah arabiyya) به عنوان نوشیدنی ملی بسیاری از کشورهای عربی، از دیرباز جایگاه ویژهای در فرهنگ و آداب و رسوم این مناطق داشته است. نوشیدن قهوه عربی تنها یک عمل ساده نیست، بلکه یک مراسم است که با آداب و رسوم خاصی همراه است.
قهوه عربی نقش اساسی در مراسم عروسی و پیشنهاد ازدواج در جامعه عرب داشت. همانطور که حتی قدرت حل بزرگترین مسائل و مشکلات را داشت.
به عنوان مثال، اگر مهمان درخواست خاصی از میزبان داشته باشد، قهوه خود را دست نخورده باقی می گذارد. سپس میزبان باید از مهمان خود در مورد درخواست او سوال کند. اگر میزبان قصد تایید آن درخواست را داشته باشد، باید از مهمان خود بخواهد که قهوه را به نشانه تایید بنوشد. علاوه بر این، مهمان نباید بعد از اتمام قهوه مستقیماً آب بخواهد.
در گذشته بادیه نشین ها قهوه را روی زمین می ریختند و دله خود را به نشانه عزا و عزا که امروزه برابر با برافراشتن پرچم است، زیر و رو می کردند.
همچنین مهمان نباید در مراسم خاکسپاری از میزبان برای قهوه تشکر می کند . زیرا مهمان باید آرزو کند که خداوند روح مرده را قرین رحمت کند.
در مهمانی های عمومی باید اولین فنجان قهوه را به مسن ترین ها بدهیم. اما در مجالس خصوصی باید آن را به شیخ طایفه یا سرشناس ترین آنها بدهیم، در حالی که پذیرایی کننده اولین فنجان را از سمت راست به چپ خود می دهد. یعنی از دست راست خود به دست راست مهمان.
فنجان را تکان دادن ، این روشی است که مهمانان برای بیان اینکه قهوه بیشتری نمی خواهند استفاده می کنند در غیر این صورت میزبان بارها و بارها به ریختن قهوه ادامه می دهد.
در آداب و رسوم سرو قهوه عربی، مقدار قهوه ریخته شده در فنجان نباید از یک سوم آن یا از نصف آن بیشتر باشد. فنجان نباید پر شود، زیرا اگر مقدار از آن بیشتر شود، مهمان میفهمد که در آنجا از او استقبال نمیشود و باید قهوهاش را بنوشد و برود.
طرز تهیه قهوه عربی
قانونی برای استفاده از نوع خاصی دانه قهوه برای قهوه عربی وجود ندارد، اما معمولاً از عربیکا در دم کردن آن استفاده می شود. دلیل این امر در درجه اول جغرافیایی و همچنین به دلیل عرضه بازار است.. با این حال، برخی از مخلوطهای قهوه عربی وجود دارند که ترکیبی از دانههای قهوه عربیکا و روبوستا هستند.
مواد تشکیل دهنده قهوه عربی
- ۲-۳ قاشق غذاخوری (۳۰-۴۵ گرم) قهوه درشت آسیاب شده (تک منشا یا مخلوط عربیکا/روبوستا) بصورت قهوه سبز یا کمی روست شده
- ۲-۳ فنجان (۴۸۰-۷۲۰ میلی لیتر) آب
- ۱ قاشق غذاخوری (۱۵ گرم) هل آسیاب شده یا له شده
- یک هشتم قاشق چایخوری (۰.۷۵ گرم) رشته های زعفران
فرآیند دم کردن قهوه عربی
برای درست کردن اصیل ترین قهوه عربی ، باید آب را در دله بجوشانید. وقتی آب به جوش آمد، این زمانی است که باید قهوه را اضافه کنید. بعد از حدود ۱۰ دقیقه جوش زدن ، هل له شده را اضافه کنید و حدود ۵ دقیقه هم بزنید.
حرارت را خاموش کنید و در ظرف را بپوشانید تا تفاله قهوه در ته آن بنشیند. این باید حدود یک دقیقه بماند و هم نزنید. این زمانی است که باید زعفران اضافه شود. از صافی رد کنید و قهوه در حال بخار پز را در لیوان یا قوری انتخابی خود بریزید. هم اکنون قهوه قهوای خودتان آماده پذیرایی از مهمانان شماست.
نکات مهم جهت تهیه قهوه عربی
- ۳ قاشق غذاخوری قهوه درشت آسیاب شده را در دله خود بریزید و با آب تازه جوشانده مخلوط کنید. اگر این دله ندارید ، می توانید یک قابلمه کوچک آشپزی، فلاسک یا یک جذوه یا قهوه جوش ترکی را جایگزین کنید. پس قهوه عربی را با جذوه هم می توانید درست کنید.
- این مایع را حداقل ۱۰ دقیقه و حداکثر ۱۵ تا ۲۰ دقیقه روی حرارت متوسط رو به بالا بجوشانید. با استفاده از قاشق چوبی به آرامی هم بزنید. اطمینان حاصل کنید که مایع به جوش نمی آید زیرا این می تواند طعم قهوه نهایی شما را خراب کند.
- در این دستور قهوه عربی، هل آسیاب شده یا له شده است. دستور العمل های اصیل قهوه عربی به اندازه قهوه هل اضافه می کنند، اما این ممکن است برای برخی زیاد باشد.
- همچنین می توانید چوب دارچین، دارچین آسیاب شده، میخک کامل یا گلبرگ های گل رز را اضافه کنید، همه اینها ذائقه شما بستگی دارد. یادتان باشد مخلوط را با قاشق چوبی هم بزنید.
- بعد از هل و ادویه ، زعفران و گلاب را اضافه کنید .
- مایع قهوه را از صافی رد کنید ۵ دقیقه وقت بگذارید تا تفاله های قهوه ته نشین شود.
- هنگام سرو نباید قهوه اصیل عربی را شیرین کنید. اما اگر طعم آن برای شما خیلی قوی است، توصیه می کنم عسل اضافه کنید.
- قهوه عربی را با میوه های شیرین یا خشک، خرما، آجیل میل کنید. خیلی دلچسب است.
- سرو قهوه عربی به صورت گرم در فنجان های قهوه سنتی عربی که روی سینی چیده شده اند انجام می شود.
قهوه عربی چه خاصیتی دارد
قهوه عربی مشابه انواع نوشیدنی های قهوه کافئین دارد برای سلامتی بدن بسیار مفید است اگر مصرف آن متعادل باشد.
خواص قهوه عربی
- افزایش انرژی
- بهبود تمرکز
- کاهش خستگی
- بهبود عملکرد شناختی
- خاصیت آنتیاکسیدانی
- اثر ضد التهابی
- تقویت سیستم گوارشی
- کاهش خطر ابتلا به بیماریهای کبدی
پیشنهاد می شود بخوانید: مضرات مصرف قهوه
مضرات قهوه عربی
با وجود تمام فواید قهوه عربی، مانند هر نوشیدنی دیگری، مصرف بیش از حد آن میتواند عوارضی به همراه داشته باشد. این عوارض معمولاً به دلیل وجود کافئین در قهوه است.
عوارض احتمالی مصرف بیش از حد قهوه عربی
- بیخوابی
- اضطراب و عصبی شدن
- افزایش ضربان قلب و فشار خون
- سوءهاضمه
- لرزش و سردرد
- وابستگی
- کاهش جذب آهن
آیا قهوه عربی کافئین دارد
مقدار کافئین در هر فنجان قهوه عربی به دلیل اندازه سرو کوچک نسبتا کم است. یک وعده معمولی این قهوه ممکن است فقط ۳۰ میلی لیتر باشد، بنابراین قهوه عربی تنها حاوی ۱۵ میلی گرم کافئین در هر فنجان است.
طرز تهیه قهوه عربی با شیر
قهوه عربی را می توان با شیر مصرف کرد. طرز تهیه آن به این صورت است که هنگامی که قهوه عربی آماده شد، شیر را که در یک ظرف جداگانه گرم شده ( نجوشیده باشد) به قهوه عربی اضافه می کنند.
قهوه عربی برای لاغری
چگونه قهوه عربی میتواند به لاغری کمک کند؟
- افزایش متابولیسم: کافئین موجود در قهوه میتواند متابولیسم بدن را افزایش دهد که به معنای سوختن کالری بیشتر است.
- کاهش اشتها : قهوه میتواند احساس سیری را افزایش دهد و در نتیجه، باعث کاهش اشتها شود.
- افزایش انرژی: با افزایش انرژی، تمایل به فعالیت بدنی بیشتر شده و کالری بیشتری سوزانده میشود.
- خاصیت چربیسوزی: برخی مطالعات نشان میدهند که قهوه میتواند به چربیسوزی کمک کند.
نکته مهم : سعی کنید قهوه را بدون شکر و شیر مصرف کنید تا کالری دریافتی شما کمتر شود.
قهوه عربی میتواند به عنوان یک مکمل در برنامه کاهش وزن شما مفید باشد، اما به تنهایی نمیتواند به شما کمک کند. برای رسیدن به نتیجه مطلوب، باید یک رژیم غذایی سالم و متعادل را همراه با ورزش منظم دنبال کنید. همچنین، قبل از هرگونه تغییری در رژیم غذایی خود، با پزشک یا متخصص تغذیه مشورت کنید.
پیشنهاد می شود بخوانید: تاثیر قهوه بر لاغری
قهوه عربی بهتر است یا اسپرسو
تفاوت های قهوه عربی و قهوه اسپرسو
قهوه عربی
- طعم: قهوه عربی معمولاً طعمی قوی، تلخ و گاهی اوقات کمی شیرین دارد. عطر آن نیز بسیار غنی و خاص است.
- روش تهیه: قهوه عربی دانه قهوه درشت آسیاب شده است که در یک ظرف مسی به نام دله دم میشود و معمولاً با ادویههایی مانند هل، دارچین و زعفران طعمدار میشود.
- خاصیت: قهوه عربی به دلیل روش دمآوری سنتی و استفاده از ادویهها، طعم و عطری منحصر به فرد دارد و برای بسیاری از افراد، نمادی از مهماننوازی و فرهنگ عربی است.
اسپرسو
- طعم: اسپرسو بسیار غلیظ و قوی است و طعمی تلخ و روغنی دارد.
- روش تهیه: اسپرسو با عبور آب داغ با فشار بالا از میان دانههای قهوه آسیاب شده ریز تهیه میشود.
- خاصیت: اسپرسو پایه بسیاری از نوشیدنیهای کافئیندار مانند کاپوچینو، لاته و ماکیاتو است و به دلیل غلظت بالا، انرژی زیادی را به بدن میرساند.
پس
- اگر به دنبال طعم قوی و سنتی هستید قهوه عربی انتخاب بهتری است.
- اگر میخواهید پایه نوشیدنیهای مختلف را داشته باشید: اسپرسو انتخاب مناسبتری است.
- اگر به دنبال انرژی سریع هستید: اسپرسو به دلیل غلظت بالا، انرژی بیشتری را به شما میدهد.
در نهایت، بهترین قهوه، قهوهای است که شما از طعم آن لذت ببرید. میتوانید هر دو نوع قهوه را امتحان کنید و ببینید کدام یک بیشتر به ذائقه شما نزدیک است.
قهوه عربی ترش
قهوه عربی ذاتاً ترش نیست. برخلاف برخی از انواع قهوه که به دلیل نوع دانه و روش روست، طعم ترشی دارند، قهوه عربی معمولاً طعمی قوی، تلخ و گاهی اوقات کمی شیرین دارد.
چرا برخی فکر میکنند قهوه عربی ترش است؟
- تفاوت در ذائقهها: هر فردی ذائقه متفاوتی دارد. ممکن است برخی افراد طعم تلخی قهوه عربی را با ترشی اشتباه بگیرند.
- نوع دانه قهوه: کیفیت دانه قهوه، روش کاشت و فرآوری آن میتواند بر طعم نهایی قهوه تاثیرگذار باشد. اگر از دانههای قهوهای استفاده شود که به طور طبیعی اسیدیته بالاتری دارند، ممکن است قهوه عربی نیز طعم ترشی ملایمی داشته باشد.
- اضافه کردن ادویهها: برخی افراد به قهوه عربی ادویههایی مانند هل، دارچین یا زعفران اضافه میکنند که میتواند طعم کلی قهوه را تغییر دهد و آن را کمی شیرینتر یا حتی کمی ترشتر کند.
- روش دمآوری: روش دمآوری نیز میتواند بر طعم قهوه تاثیرگذار باشد. اگر قهوه بیش از حد دم بکشد یا آب جوش خیلی داغ باشد، ممکن است طعم تلخی پیدا کند که برخی افراد آن را با ترشی اشتباه میگیرند.
به طور کلی، قهوه عربی به دلیل روش دمآوری سنتی و استفاده از ادویهها، طعمی غنی و خاص دارد که با قهوههای دیگر متفاوت است. اگر طعم ترش را دوست دارید، میتوانید از انواع دیگری از قهوه مانند قهوههای عربیکا با رست روشن استفاده کنید.
قهوه عربی گرم است یا سرد
قهوه عربی همیشه به صورت گرم سرو میشود. یکی از ویژگیهای بارز قهوه عربی، دمای بالای آن است. این نوشیدنی سنتی در دله مسی دم میشود و معمولاً داغ داغ در فنجانهای کوچک سرو میشود.
چرا قهوه عربی همیشه گرم سرو میشود؟
- طعم بهتر: دمای بالا باعث میشود که عطر و طعم غنی قهوه عربی بهتر استخراج شود و تجربه نوشیدن آن لذتبخشتر باشد.
- سنت و فرهنگ: سرو گرم قهوه عربی، بخشی از سنت و فرهنگ کشورهای عربی است و به عنوان نمادی از مهماننوازی و گرمی روابط اجتماعی در نظر گرفته میشود.
- ادویهها: ادویههایی که در قهوه عربی استفاده میشوند (مانند هل، دارچین و زعفران) در دمای بالا عطر و طعم خود را بهتر آزاد میکنند.
انواع برند های قهوه عربی
-
قهوه عربی ابوعوف
قهوه عربی ابو عوف یکی از برندهای شناخته شده و محبوب در زمینه تولید قهوه عربی است. قهوه عربی ابو عوف در انواع مختلفی تولید میشود که برخی از محبوبترین آنها عبارتند از:
- قهوه عربی ساده
- قهوه عربی با هل
- قهوه عربی با زعفران
- قهوه عربی با دارچین
-
قهوه عربی قطوف و حلا
قهوه «عربی» قطوف و حلا محصولی از برند عربی «قطوف و حلا» است که در کشورهای عربی بهخصوص عربستان سعودی و برخی کشورهای خلیج فارس بسیار محبوب است. این برند که در اصل با تولید انواع شکلات و دسرهای شیرین شناخته شده، محصولاتی متنوع از جمله قهوه عربی سنتی نیز تولید میکند.
قهوه عربی قطوف و حلا بهطور معمول با عطرها و طعمهای خاصی مانند هل و زعفران ترکیب میشود که به آن طعمی خاص و متفاوت میبخشد .
-
قهوه عربی قهوتی
قهوه عربی قهوتی یکی از محصولات برند «قهوتی» است . این نوع قهوه عربی بهطور خاص از قهوههای سنتی عربی الهام گرفته شده و معمولاً با طعمهای هل و زعفران همراه است.
برند قهوتی، برای تسهیل تهیه قهوه عربی سنتی، این قهوه را به شکل پودر آماده بستهبندی کرده است تا تنها با افزودن آب گرم قابل استفاده باشد. قهوه عربی فوری قهوتی اغلب به عنوان یک انتخاب سریع و آسان برای سرو قهوه عربی سنتی در دورهمیها، مهمانیها و مراسم خاص مورد استفاده قرار میگیرد .
سخن پایانی
خواندیم که قهوه عربی فراتر از یک نوشیدنی است. هر حرکت پذیرایی کننده و مهمان در نوشیدن قهوه عربی پیام و مفهوم خاصی دارد. حالا که به انتهای این مطلب رسیدیم هوس درست کردن قهوه عربی نکرده اید؟ دله در خانه ندارید؟ مشکلی نیست اشاره کردیم که قهوه عربی را بایک قابلمه کوچک و حتی فلاسک هم می توان درست کرد. فقط کافیست اصول تهیه آن را به دقت رعایت کنید.